У Медведєва хочуть "накачати" бюджет міжнародними позиками, щоб втримати дефіцит

У Медведєва хочуть "накачати" бюджет міжнародними позиками, щоб втримати дефіцит

Для покриття дефіциту бюджету в 2016 році можуть бути використані номіновані у валюті російські бонди.

Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв вважає, що для покриття дефіциту бюджету в 2016 році можуть бути використані номіновані у валюті російські бонди, на які на ринку може бути високий попит.

Про це міністр повідомив, відповідаючи на питання журналістів про те, які джерела можуть бути використані для покриття дефіциту бюджету взамін доходів, які планувалося отримати від приватизації "Башнефть", передає "ТАСС".

"Я прихильник того, щоб більшою мірою покривати дефіцит за рахунок запозичень, в меншій мірі - за рахунок резервних фондів", - сказав міністр.

За словами міністра, наразі збільшується частка іноземних інвесторів на фондовому ринку, вони активно беруть участь і в приватизаційних угодах, а також в розміщенні корпоративних бондів.

"Тому я впевнений, що був би хороший попит при цьому на російські валютономініровані бонди", - сказав Улюкаєв.

Він також нагадав, що у Росії залишається право розміщення зовнішнього боргу.

Улюкаєв додав, що за законом про бюджет ще залишився 1,250 млрд доларів зовнішніх запозичень.

В цілому, за його словами, Росія може дозволити істотно збільшити обсяг запозичень. Зокрема, є можливість збільшити обсяг залучення і на внутрішньому ринку, виходячи з того, що ліквідності на цьому ринку досить багато, пасиви банків великі, а можливості розмістити безризикові активи не такі великі.

Нагадаємо, у Медвєдєва спустошать Резервний фонд, а частину нацдобробуту спустять на порятунок бюджету-2017Мінфін також готується до збільшення запозичень на внутрішньому ринку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація