Росія готує позов в англійський суд через мільярдний кредит України

Росія готує позов в англійський суд через мільярдний кредит України

Фото: Firestock

У російському Мінфіні заявили, що Україна перебуває у стані дефолту по облігаціях.

Міністерство фінансів РФ готує позов в англійський суд через невиплату Україною 3 мільярдів кредиту - так званого "боргу Януковича".

"1 січня 2016 року Мінфін Росії повідомляє, що Україна не здійснила платіж у загальній сумі 3,075 млрд доларів США в рахунок погашення і обслуговування належних Росії облігацій зовнішніх державних позик протягом пільгового періоду, який закінчився 31 грудня 2015 року", - йдеться у заяві Мінфіну РФ.

Росія вважає, що таким чином, "наразі Україна перебуває у стані дефолту по цих облігаціях".

Мінфін РФ звернувся до компанії The Law Debenture Corporation plc та "ініціював процедури, необхідні для негайного початку судового розгляду з Україною".

"Відповідний позов буде поданий в англійський суд у відповідності зі встановленими процедурами", - заявили в Мінфіні РФ.

Водночас Росія нібито має намір "уважно вивчити будь-яку істотну пропозицію від України, а також вважає, що ініціювання судового розгляду не виключає конструктивного діалогу з метою досягнення прийнятного врегулювання заборгованості".

Як відомо, МВФ визнав "борг Януковича" офіційним, а не комерційним. Також у прес-релізі Фонду наголошувалося, що "Україна зараз не має простроченої заборгованості перед своїми офіційними кредиторами".

Повʼязані теми:

Наступна публікація