Росія масово не блокує українські фури – Мінекономрозвитку

Росія масово не блокує українські фури – Мінекономрозвитку

Блокування транспорту з російськими номерами в селі Солонка на Львівщині / Фото: УНІАН

Обмеження стосуються перевезення товарів "під ембарго".

Масового блокування українських вантажівок у Росії, які транзитом їдуть територією цієї країни, немає. Є лише обмеження на транзитні перевезення українських товарів "під ембарго" територією РФ до Казахстану.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України – торговий представник Наталія Микольська.

"Розповсюджена 13-14 лютого інформація, що РФ обмежила перевезення українських перевізників, не відповідала дійсності. Єдині обмеження, які діяли, – це транзит до Казахстану через РФ товарів "під ембарго". Зафіксовані поодинокі випадки проблем з перетином кордону РФ українськими водіями", – зазначила Микольська.

Вона також уточнила, що сьогодні, 15 лютого, о 17:00 відбудеться засідання Кабміну, на якому обговорять "ситуацію з перевезеннями вантажним автотранспортом, зареєстрованим в РФ, та забороною РФ руху вантажного автотранспорту з України".

Також сьогодні в Києві з візитом перебуватиме прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу. Сторони проведуть перемовини щодо інтенсифікації торговельних відносин, узгодження позицій щодо обмежень Росії, залучення інвестицій тощо.

 

Сьогодні дуже насичений день і складний день:1. Засідання Кабінету Міністрів України щодо ситуації з перевезеннями ван...

Опубліковано Nataliya Mykolska 14 лютого 2016 р.

Нагадаємо, кілька днів українські активісти блокують рух російських вантажівок територією України. До акції долучилися дев'ять областей. Сьогодні подібна має відбутися в Києві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація