Росія попросила суд про прискорене винесення рішення по "боргу Януковича"

Росія попросила суд про прискорене винесення рішення по "боргу Януковича"

Фото: Reuters

Якщо клопотання буде задоволено, суд може винести рішення за позовом вже на початку 2017 року.

Росія в особі компанії The Law Debenture Corporation Plc, яка представляє її інтереси, подала в Високий суд Лондона клопотання про прискорене винесення рішення за позовом про "борг Януковича".

Про це йдеться в прес-релізі, опублікованому на сайті російського Мінфіну, передає РБК.

Мінфін РФ заявив, що Москва вимагає залишити без задоволення відклик України на позов і винести рішення, яке зобов'яже Київ виплатити номінальну вартість облігацій, суму нездійсненого купонного платежу в розмірі $ 75 млн і відсотки за прострочення боргу.

Російська сторона вважає, що Високий суд Лондона винесе рішення про прискорений розгляд позову до кінця 2016 року. Якщо клопотання буде задоволено, остаточне рішення за позовом про "борг Януковича" може бути винесено на початку 2017 року.

Нагадаємо, уряд Миколи Азарова отримав кредит в рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом Віктором Януковичем у грудні 2013 року. Запозичення було видано за допомогою викупу євробондів України на 3 млрд доларів через Ірландську фондову біржу.

У 2015 році російська сторона не прийняла умов щодо реструктуризації боргу, зажадавши від Києва його повернення. Українська влада відмовлялася визнавати борг офіційним і наполягала на його комерційній основі. Своєю чергою МВФ визнав борг перед Росією офіційним, але заявив, що кредитування України продовжиться, навіть якщо буде оголошений дефолт.

30 грудня 2015-го Кабінет міністрів України ухвалив рішення про введення мораторію на виплату боргу РФ.

Москва погрожує Києву судом за «борг Януковича»

Москва погрожує Києву судом за «борг Януковича»

Повʼязані теми:

Наступна публікація