Росія пропонує Україні дешевий газ, але висуває неприйнятні умови - нардеп

Росія пропонує Україні дешевий газ, але висуває неприйнятні умови - нардеп

Фото: Укртрансгаз

У "БПП" назвали справжню ціну російського газу.

Росія пропонує Україні дешевий газ за ціною 170 доларів за тисячу кубометрів, що трохи дешевше того реверсного газу, який Україна зараз купляє в Європі. Але при цьому висуває неприйнятні умови.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" розповів народний депутат від "БПП" Вадим Денисенко.

"На сьогоднішній момент росіяни справді говорять, що готові дати газ за ціною, трохи дешевшою, ніж ми зараз забираємо на хабі в Європі. Але при цьому ми повинні оплатити 800 млн доларів за газ, який нібито споживали на окупованих територіях України, і повинні дати передоплату 3 мільярди доларів", - каже він.

Нардеп зауважив, що Київ не впевнений у тому, що отримає газ від Росії навіть при передоплаті. "Тому про міфологію про російський газ давайте забудемо", - сказав Денисенко.

Нагадаємо, Україна відмовилася купувати у Росії газ у третьому кварталі 2016 року. Голова Національного нафтогазового холдингу "Нафтогаз України" Андрій Коболєв сказав, що відсутність підписаної "Газпромом" додаткової угоди до контракту на купівлю газу від 2009 року не дає можливості проводити закачку з Росії. Він переконаний, що в таких умовах Україна може повністю покрити потреби в паливі за рахунок імпорту з ЄС. Коболєв також повідомив, що закупівля російського газу залежатиме лише від привабливості цінових пропозицій компанії.

Денисенко розповів, на яких умовах росіяни пропонують Україні «дешевий» газ

Денисенко розповів, на яких умовах росіяни пропонують Україні «дешевий» газ

Повʼязані теми:

Наступна публікація