Росія "зробить підніжку" Україні під час голосування за виділення траншу МВФ

Росія "зробить підніжку" Україні під час голосування за виділення траншу МВФ

Фото: Фокус

У Міністерстві фінансів РФ зазначили, що Україна не виконала всі умови для отримання траншу МВФ.

Росія буде голосувати проти виділення Україні чергового траншу Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомив глава Міністерства фінансів РФ Антон Силуанов, передає УНІАН.

"Ми сьогодні дамо необхідні розпорядження нашому представникові у Міжнародному валютному фонді про те, що при розгляді питання надання траншу кредиту МВФ Україні ми будемо голосувати проти цього рішення, оскільки вважаємо, що його прийнято у невідповідності з діючими правилами", - зазначив Силуанов.

Проте він сумнівається, що Росія зможе заблокувати виділення цього траншу.

"Ми як член МВФ маємо право голосу в цій організації, безумовно, свою позицію будемо висловлювати, будемо відстоювати. Яке в кінцевому рахунку буде прийнято рішення на Раді директорів, мені важко сказати. Безумовно, більшість членів МВФ, можливо, мати муть іншу точку зору. Глос Росії тут не буде визначальним", - додав він.

За його словами, Україна не виконала всі умови для отримання траншу МВФ.
 
"У висновку, розповсюдженому Міжнародним валютним фондом, говориться, що всі умови отримання Україною чергового траншу були виконані. Таке твердження, на наш погляд, є безпідставним і створює умови для створення аналогічних прецедентів і надалі", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд точно не буде розглядати питання траншу для України в першій половині вересня.

Зокрема,  фонд так і не включив питання виділення траншу Україні до порядку денного на 14 вересня. У цей день МВФ планує розглянути питання по Філіппінам.

Наступний тиждень стане вирішальним для української гривні

Наступний тиждень стане вирішальним для української гривні

Повʼязані теми:

Наступна публікація