Росіянам продадуть частку в одному з найбільших банків України

Росіянам продадуть частку в одному з найбільших банків України

Фото: УНІАН

Правління НБУ схвалило рішення про продаж істотної частки Укрсоцбанку.

Національний банк України погодив продаж істотної частки Укрсоцбанку бенефіціарам російської компанії "Альфа груп" Михайлу Фрідману, Герману Хану, Петру Авену та Олексію Кузьмичову через компанію ABH Holdings (холдингова організація, яка володіє Альфа-Банком).

Відповідна інформація міститься у повідомленні українського регулятора.

До погодження набуття істотної участі в Укрсоцбанку бенефіціарні власники підтвердили наміри виконання покладених на обидва банки зобов'язань, затверджених у програмах реструктуризації обох банків у рамках діагностики банківської системи.

"Національний банк України вітає першу за останні роки велику угоду у сфері M&A в банківському секторі. Сподіваємося, що поєднання компетенцій двох міжнародних фінансових груп сприятиме розвитку ринку банківських послуг в Україні", – прокоментувала голова НБУ Валерія Гонтарева.

"Для регулятора головним пріоритетом є докапіталізована і стійка банківська система, тому для нас важливим є факт підтвердження акціонерами ABH Holdings S.A виконання всіх зобов'язань, які взяли на себе обидва банки після проведення діагностики", - констатувала головний банкір країни.

У випадку даної угоди Національний банк, згідно його повідомлення, оцінював заявників на предмет їхньої спроможності забезпечувати належний розвиток та дотримання нормативів обома банками одночасно – ПАТ "Альфа-Банк" та ПАТ "Укрсоцбанк".

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України 8 вересня 2016 року надав дозвіл компанії ABH Holdings S.A на придбання акцій Укрсоцбанка у розмірі, що перевищує 50% голосів у вищому органі управління банку.

Зазначається, що станом на сьогодні кінцевим власником 99,91% акцій ПАТ "Укрсоцбанк" є компанія UniCredit S.p.A. (Італія).

Нагадаємо, через санкції та неможливість докапіталізували свої українські "дочки" російська банківська група ВТБ втратила 85,4 млрд рублів (1 млрд 373 млн доларів). І тому розглядає можливість повністю залишити український ринок.

Загальні втрати в Україні група ВТБ оцінює в 85,4 мільярда рублів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація