Російська "Славянка" цікавиться купівлею липецької фабрики Порошенка - ЗМІ

Російська "Славянка" цікавиться купівлею липецької фабрики Порошенка - ЗМІ

Фото: УНІАН

Липецька кондитерська фабрика була придбана Roshen в 2001 році.

Про придбання Липецької кондитерської фабрики "Рошен", що входить до холдингу Roshen президента України Петра Порошенка, веде переговори кондитерське об'єднання "Славянка".

Про це "Коммерсанту" розповіло джерело в галузі.

Інше джерело, близьке до сторони продавця, підтвердило, що "Славянка" цікавиться активом, але зазначило, що крім неї є й інші претенденти. Джерело припускає, що інтерес "Славянки" до "Рошен" пов'язаний з географічним положенням фабрики.

Зараз фабрика "Рошен" продається за 100 мільйонів доларів, зазначає голова ради директорів холдингу "Об'єднані кондитери" Сергій Носенко. При цьому, за його словами, спочатку за актив продавець просив 250 мільйонів, але потім ціна знижувалася кілька разів.

"Славянка" — один з найбільших російських кондитерських холдингів.

Липецька кондитерська фабрика була придбана Roshen в 2001 році. На підприємстві випускається карамель, ірис і печиво, всього близько 60 найменувань продукції.

Про намір продати весь концерн Roshen Порошенко заявив у травні 2014 року, за місяць до вступу на посаду президента України. У січні 2016-го він розповів, що його частка у Roshen була передана в незалежний "сліпий" траст.

Нагадаємо, що податкова інспекція Росії вимагає від фабрики Roshen сплати податку, пені, штрафу і відсотків в загальній сумі 374,420 млн рублів. У відповідь фабрика звернулася в арбітражний суд з позовом про визнання незаконним рішення податкового органу і попросила суд прийняти забезпечувальні заходи.

Виробництво на липецькій фабриці у 2015 році впало в чотири рази.

При цьому, вінницька фабрика Roshen в минулому році збільшила чистий прибуток на 9% – до 51,78 млн грн. Нерозподілений прибуток вінницького підприємства до кінця року склав 673 млн грн, у порівнянні з 621,236 млн грн в 2014 році.

Росія арештувала майно Липецької фабрики "Roshen"

Росія арештувала майно Липецької фабрики "Roshen"

Повʼязані теми:

Наступна публікація