Російські товари в магазинах Івано-Франківщини розміщуватимуть окремо від іншої продукції

Російські товари в магазинах Івано-Франківщини розміщуватимуть окремо від іншої продукції

Один із агітаційних плакатів, який закликає українців бойкотувати російські товари / Фото: Texty.org.ua

Депутати обласної ради зобов'яжуть продавців маркувати товари виробництва РФ спеціальними позначками.

Невдовзі в усіх магазинах Івано-Франківської області російські товари будуть розміщувати на окремих полицях, а також запровадять спеціальне, добре помітне маркування на упаковках та цінниках.

Таке рішення про бойкот російським товарам прийняла Івано-Франківська облрада, передає прес-служба місцевої "Свободи".

"Рішення націлене на послідовну, системну кампанію мешканців області щодо російських окупантів. Російськими товарами переповнені місцеві заклади торгівлі. Ми маємо донести до громадськості: якщо купуємо російські товари чи нас обслуговують у закладах, що належать російському капіталу, то автоматично фінансуємо російський тероризм в Україні. Це – відверта війна Путіна проти України. Спільними зусиллями ми маємо відкрити другий фронт і бити по агресору економічно", – наголосив голова фракції ВО "Свобода" в облраді Василь Попович.

Водночас депутати вирішили, що Івано-Франківщина також не сприятиме й гастрольній діяльності музикантів, акторів та решти представників шоу-бізнесу, які публічно підтримали російську агресію проти України.

Також рішення облради передбачає цілу низку інших пунктів. Зокрема, депутати вирішили запровадити в комунальних та державних засобах масової інформації області рубрику "Геть російських окупантів!". На державних та комунальних теле- і радіоканалах ініційовано трансляцію пісень часів визвольних змагань українського народу. Крім того, вже з нового навчального року в освітніх установах області буде проведено серію інформаційно-виховних годин на тему: "Агресія проти України – прояв російського фашизму та шовінізму".

Контроль за виконанням рішення поклали на Івано-Франківську облдержадміністрацію.

Нагадаємо, кампанія з бойкоту російських товарів в Україні стартувала в березні, коли РФ почала захоплювати Крим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація