"Роснефть" вимагатиме від України 140 мільйонів доларів за зруйнований завод у Лисичанську

"Роснефть" вимагатиме від України 140 мільйонів доларів за зруйнований завод у Лисичанську

"Роснефть" висуває Україні фінансові претензії через зруйнований Лисичанський НПЗ / Фото: delo.ua

Через санкції російській компанії нічим платити борги.

Гігант нафтогазового ринку Росії компанія "Роснефть" збирається вимагати від України компенсацію в розмірі 140 млн доларів за зруйнований 18 липня у Лисичанську на Луганщині нафтопереробний завод.

Про це заявив керівник "Роснефти" Ігор Сечин в інтерв'ю "Шпігелю", передає Delo.ua.

Сечин, зокрема, звинувачує у руйнуванні НПЗ (там згорів резервуар для зберігання нафти і зруйновані будівлі двох складів) не російських терористів, а українські сили АТО.

Керівник "Роснефти" наголосив, що компанія планувала в кінці 2014 року ввести в експлуатацію модернізований Лисичанський НПЗ. Але частина заводу була знищена через нестабільну ситуації на Сході України.

Нагадаємо, Лисичанський НПЗ є другим за потужністю нафтопереробним заводом в Україні, здатним переробляти 16 млн тонн нафти на рік. Про це пише "Економічна правда". Разом з тим, завод простоює з весни 2012 року за ініціативою попереднього власника - російсько-британської компанії "ТНК–ВР". "Роснефть" стала власником заводу в кінці 2012-го.

Водночас президент "Роснефти" Ігор Сечин звернувся до уряду Росії з проханням про фінансову допомогу в розмірі 1,5 трильйона рублів, бо компанії нічим сплачувати борги. Необхідність такої допомоги глава компанії пояснює введеними проти "Роснефти" санкціями США.

Повʼязані теми:

Наступна публікація