"Сбербанк" перейменував свою українську "доньку" і приховав у назві слово "Росія"

"Сбербанк" перейменував свою українську "доньку" і приховав у назві слово "Росія"

"Сбербанк Росії" перейменував свою українську "доньку" / Фото: УНІАН

Український "Ощадбанк" заявляє про незаконність перейменування, яке вводить в оману клієнтів.

"Сбербанк Росії" перейменував свою українську "доньку" ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії" на ПАТ "Сбербанк".

Про це йдеться у відомостях з Єдиного держреєстру. Український державний "Ощадбанк" заявляє про незаконність таких дій та  про порушення прав інтелектуальної власності, адже на території України він є єдиним законним власником виключних майнових прав на торговельні марки "Ощадбанк", "Сбербанк" та "Oschadbank".

Український "Ощадбанк" вимагає від ПАТ "Сбербанк" змінити назву, "оскільки це вводить в оману споживачів та порушує права державного ощадного банку України".

"Абсолютно зрозумілим є прагнення колег дистанціюватись від країни-агресора, проте ми не дозволимо зробити це за рахунок інтересів державного банку. Вважаємо неприпустимим введення в оману клієнтів державного ощадного банку", – заявив голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний.

"Вважаємо неприпустимим намагання "Сбербанку Росії" таким незаконним шляхом приховати країну походження акціонерного капіталу, адже постановою Верховної Ради України Росія на офіційному рівні визнана країною-агресором відносно України. І від цієї агресії державний ощадний банк України зазнав багатомільярдних збитків та змушений відстоювати свої інтереси, в тому числі в міжнародних судових інстанціях. Офіційно заявляємо: "Ощадбанк" використає всі законні механізми для захисту своїх прав та має рішучий намір захистити інтереси клієнтів, громадян України та інтереси нашої держави", – ідеться в заяві "Ощадбанку".

Нагадаємо, найбільший державний банк України нарахував 5,4 мільярда гривень збитку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація