"Сбербанк" Росії продає свої активи на території України – ЗМІ

"Сбербанк" Росії продає свої активи на території України – ЗМІ

Фото: УНІАН

Одним із покупців банку називають бізнесмена Олександра Ярославського.

"Сбербанк" Росії продає свої активи в Україні, в тому числі свою "дочку" –львівський VS Bank.

Про це повідомляє Forbes.Україна з посиланням на джерела, близькі до переговорів.

Одним із претендентів на придбання "Сбербанку" називають українського бізнесмена Олександра Ярославського. На момент підготовки матеріалу до публікації Ярославський утримався від коментарів. У прес-службі "Сбербанку" від коментарів відмовилися.

За даними НБУ, "Сбербанк" (Україна) і VS Bank належать до іноземних банківських груп. Їхнім основним акціонером є державний "Сбербанк" Російської Федерації. Активи VS Bank на 1 січня 2016 року становили понад 3,6 млрд гривень, активи "Сбербанку" (Україна) – більш як 40,9 млрд гривень.

Нагадаємо, нещодавно "Сбербанк Росії" перейменував свою українську "доньку" ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії" на ПАТ "Сбербанк". Український державний "Ощадбанк" заявляє про незаконність таких дій та  про порушення прав інтелектуальної власності, адже на території України він є єдиним законним власником виключних майнових прав на торговельні марки "Ощадбанк", "Сбербанк" та "Oschadbank".

Зазначимо, що президент Росії Володимир Путін порадив російським бізнесменам не продавати активи в Україні. Про це він говорив на закритій зустрічі з найбільшими підприємцями РФ, яка відбулася 24 березня після з'їзду Російського союзу промисловців і підприємців. Путін сказав бізнесменам, що "поки є надія на нормалізацію відносин, можна почекати" продавати активи.

Чому російські банки досі впевнено почуваються на українському ринку

Чому російські банки досі впевнено почуваються на українському ринку

Повʼязані теми:

Наступна публікація