Ще одна європейська країна підтримала будівництво "Південного потоку"

Ще одна європейська країна підтримала будівництво "Південного потоку"

Македонія підтримала будівництво "Південного потоку". / Фото: VKontakte/Оксана Токарева

Президент Македонії заявив, що його країна готова брати участь у проекті. 

Президент Македонії Георгій Іванов підтримав реалізацію проекту "Південний потік", по якому російський газ піде в обхід України. 

"Республіка Македонія, як і інші країни регіону, відчуває необхідність в додаткових кількостях газу як екологічно чистого енергоносія, - сказв Іванов. - Саме з цієї причини Македонія стала частиною цього проекту, щоб використовувати ті вигоди, які він пропонує, в тому числі з точки зору отримання додаткових обсягів газу". 

"Газпром" включив Македонію в число учасників "Південного потоку" ще в 2010 році. Через три роки Росія і Македонія підписали двосторонню угоду про співпрацю при будівництві газопроводу, але в останні кілька місяців доля газопроводу опинилася під питанням через позицію ЄС, який вимагає виконання Третього енергопакету. Його суть полягає в тому, що постачальники газу не можуть володіти газотранспортною системою на території Євросоюзу. 

Ряд країн, зокрема, Болгарія, призупинили роботи з будівництва газопроводу. Інші, як Угорщина, заявляють, що готові прийняти у себе "Південний потік" в будь-якому разі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація