Що буде з економікою України. Оновлені прогнози та настанови від МВФ

Що буде з економікою України. Оновлені прогнози та настанови від МВФ

Фото: Firestock

Інфляція цього року складе 15,1%.

За підсумками 2016 року економіка Україна повинна продемонструвати зростання на 1,5%, а рівень інфляції складе 15,1%.

Про це йдеться в оновленому прогнозі ключового кредитора України – Міжнародного валютного фонду, пише УНІАН. Показники залишилися ідентичними з попереднім прогнозом МВФ.

Ключовими завданнями для України у фонді назвали боротьбу з корупцією, реформи судової, податкової та пенсійної систем, управління держпідприємствами, продовження реформування енергосектору.

"Також для України є актуальними підвищення продуктивності праці, стимулювання виробництва, поліпшення умов на ринку праці та поліпшення ділового середовища з метою залучення інвестицій. Політика країни має фокусуватися на інституційних реформах, мета яких – виключити неефективні заходи та нарощувати прямі приватні інвестиції", – ідеться в оновленій доповіді МВФ з питань розвитку економік країн Східної Європи і Балтії, включаючи Україну.

Від України чекають позитивних економічних показників, а також зменшення макроекономічних дисбалансів, продиктованих, у першу чергу, геополітичною ситуацією.

Нагадаємо, 10-18 травня в Києві працюватиме місія МВФ. За підсумками її "ревізії" має вирішитися доля виділення чергового траншу кредиту для України в розмірі 1,7 млрд доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація