Шахраї нагрівають руки на соцвиплатах померлих та зниклих безвісти мешканців Донбасу – СБУ

Шахраї нагрівають руки на соцвиплатах померлих та зниклих безвісти мешканців Донбасу – СБУ

Василь Грицак / Фото: УНІАН

З бюджету країни вимиваються величезні кошти.

Служба безпеки України дізналася про безпідставне отримання з державного бюджету коштів, спрямованих на соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам. Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак.

За словами Грицака, окрім великої кількості переселенців, які мають право на виплати та чесно оформлюються, існують і шахраї, які налаштували незаконне отримання державних коштів, передає УНІАН.

"Пильно придивившись до того, як діє цей механізм, ми виявили факти, коли величезні суми привласнюються шахраями, використовуючи, скажімо так, установочні дані простих пенсіонерів", - повідомив голова СБУ.

Грицак зазначив, що були проведені регіональні перевірки разом з місцевими відділами СБУ. Він повідомив, що у більшості випадків оформлення соціальних виплат здійснювалося особами без присутності тимчасово переміщених осіб, також оформлялися люди, які постійно проживають на тимчасово окупованих територіях, померлі і безвісти зниклі. Загалом, за його словами, за даними фактами на сьогодні порушено 24 провадження, а суми, виділені шахраям, величезні.

Міністр соціальної політики Павло Розенко додав, ці факти останнім часом набули масового характеру.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація