"Шок і безвихідь": українці коментують нові тарифи на воду і тепло

"Шок і безвихідь": українці коментують нові тарифи на воду і тепло

Фото: УНІАН

Люди кажуть, що не мають ресурсів платити за новими цінами.

Українці шоковані та налякані підняттям тарифів на гарячу воду та опалення з 1 липня більше ніж удвічі. Дехто не може стримати сліз від почуття безвиході, бо не має можливостей оплачувати комунальні послуги за новими цінами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Як їм не соромно людям в очі дивитися – так піднімати тарифи?", - обурені пересічні кияни.

Пенсіонерка Інна Миколаївна отримує від держави 1297 гривень на місяць. У квітні за комунальні вона сплатила 900 гривень. Субсидію жінці ще не дали, тож після виплат комірного на руках залишається 397 гривень. Аби хоч якось протриматись, підзаробляє вахтером. Тепер гадає, чи вистачить зарплати на нові тарифи.

"Чесно кажучи, я забула вже, коли сир їла, коли молоко купувала. Це для мене свято. Я ще тримаю тварин", - зізнається жінка.

Підвищення тарифів в Україні далеко не перше. Ціни на газ за два останні роки підвищились у шість разів. Світло подорожчало втричі. Гаряча вода – у чотири рази. У стільки ж і опалення.

Як українці відреагували на нові тарифи за комунальні послуги

Як українці відреагували на нові тарифи за комунальні послуги

Підраховує і молодь.

"Арифметика дуже проста: памперси в місяць обходяться до півтори тисячі гривень. Плюс квартира, їжа, мінімум одежі – і в підсумку виходить, що нам потрібні бабусі, дідусі", - зізнаються молоді люди.

Пані Марія – пенсіонерка. Але щоб допомогти онукам – знайшла вже другу роботу. Окрім ліфтерки, вона тепер ще й продавчиня.

"Чому із нашої тисячі гривень хочуть узяти все? Чому? Прийшли до влади, собі підвищили, а нам із трьох пальців підвищили. І змушують мене отут стояти", - нарікає жінка.

Чого точно не бракує в українців – це оптимізму.

"Ой, як добре, буде куди пенсію витрачати, а то нікуди", - сміється бабуся.

Тим часом уряд ще перед запровадженням нових тарифів закликав усіх, хто має на це право, оформлювати субсидію і не панікувати. Коштів на відшкодування комуналки обіцяють закласти стільки, щоб вистачило усім нужденним.

Як повідомлялося, нові тарифи на гарячу воду та опалення остаточно затвердила Нацкомісія з питань регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Таке рішення, за словами голови комісії, зробить наше життя здоровішим та чистішим. Однак, свідки процесу голосування зустріли його вигуками "Ганьба".

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація