Шоколад стане дефіцитним делікатесом через 40 років

Глобальне потепління за 40 років зробить неможливим вирощування какао-бобів.

Шоколад може стати делікатесом до 2050 року через швидкі зміни клімату. Про це йдеться в доповіді Міжнародного центру тропічного сільського господарства.

На думку експертів, через 40 років середня температура на заході Африки зросте на 2,3 градуси за Цельсієм, що зробить клімат Гани і Кот-д'Івуара непридатним для вирощування какао-бобів.

Глобальна індустрія шоколаду, обсяги якої оцінюють в 9 млрд дол., отримує майже половину какао з ферм цих держав.

Як відзначають автори дослідження, какао-боби на заході Африки є еквівалентом готівкових грошей.

"Багато фермерів використовують какао як банкомати. Вони набирають зерна в тари та обмінюють його на медичні послуги або платять ними шкільні збори. Крім того, що обсяги вирощуваного в Гані і Кот-д'Івуарі какао грають стратегічно важливу роль для всієї індустрії шоколаду, какао є фундаментальною основою "нормального життя жителів західної Африки", - йдеться у звіті.

На думку експертів, фермери почнуть відчувати вплив кліматичних змін уже в 2030 році.

Нагадаємо, на початку року світові ціни на какао досягли рекордних відміток на тлі безладів в Кот'д-Івуарі.

Читайте також:

Учені довели, що чорний шоколад корисний для роботи серця

У світі може виникнути дефіцит шоколаду

Вчені довели: шоколад робить жінок стрункішими

У Львові продають шоколадну "Камасутру"

Шоколад покращує кровообіг

Залиште свій коментар

Аватар
Залиште свій коментар

Коментарі до посту

Останні Перші Популярні Разом коментарів: