Скандального Пасішника звільнили з "Укргазвидобування" і вже знайшли йому заміну

Скандального Пасішника звільнили з "Укргазвидобування" і вже знайшли йому заміну

Фото: УНІАН

Головою наглядової ради підприємства призначили Юрія Вітренка.

Фігуранта корупційного скандалу Андрія Пасішника вчора, 21 квітня, достроково звільнили з посади голови наглядової ради "Укргазвидобування". Замість нього загальні збори призначили Юрія Вітренка – директора розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України", сина політика Наталії Вітренко.

Інформація про зміну керівника вже внесена до системи розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, пише УНІАН.

Нагадаємо, 24 лютого 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро зареєстрували  кримінальне провадження через незаконний вплив Пасішника на тодішнього міністра економрозвитку Айвараса Абромавичуса. Той заявляв, що Пасішник прагнув влаштуватися зі "згоди" Адміністрації президента його заступником та контролювати "Нафтогаз" й інші держпідприємства. У лютому "Нафтогаз України" тимчасово відсторонив Пасішника від виконання обов'язків виконавчого директора.

3 лютого Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка в лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра. Пізніше Кононенко висловив бажання поспілкуватися з Абромавичусом на засіданні фракції "Блоку Порошенка".

Районний суд Києва в березні заборонив Пасішнику до 12 травня 2016 року покидати межі Київської області без дозволу детектива НАБУ, а також вилучив його закордонний паспорт.

У кінці березня в НАБУ повідомили про завершення досудового розслідування у справі Пасішника. Обвинувальний акт буде спрямований до суду після ознайомлення адвокатів підозрюваного з матеріалами справи.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація