Скромна квартира і кредит. Що показав у декларації новий міністр Кабміну

Скромна квартира і кредит. Що показав у декларації новий міністр Кабміну

Фото: Facebook/Oleksandr Saenko

На міністра Кабміну оформлено кредит майже на 50 тисяч гривень

Щойно призначений міністр нового Кабінету Міністрів Олександр Саєнко повідомив журналістам свої доходи за минулий рік.

Як пише "Українська правда" з посиланням на декларацію чиновника, Саєнко у 2015 році заробив 137 250 гривень, із яких 720 гривень – дивіденди і відсотки, 5840 гривень – матеріальна допомога.

Утім, як пише видання, Саєнко помилився з розміром своїх доходів. Підрахувавши, стає зрозуміло, що разом всі доходи становлять 143 тисячі гривень.

Окрім того, на банківському рахунку міністра лежить 12 888 гривень. Однак на його ім'я оформлено кредит на суму 40 564 гривні.

При цьому, родина міністра, яка складається із дружини та трьох дітей, за рік отримала доходу в 7290 гривень, як допомогу на дитину.

У власності Саєнка є земельна ділянка, площею 1200 кв. м і квартира на 39 квадратів. В той час, його родина володіє житлом, площею 74 кв. м.

Що ж стосується транспортного засобу, то авто у Саєнка - Acura RDX 2007 року випуску.

Нагадаємо, Олександр Саєнко з березня 2015 року був головою секретаріату тодішнього спікера парламенту, а нині прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Ще раніше Саєнко працював помічником-консультантом майбутнього голови ВР, поки той був нардепом.

По суті, нова посада Саєнка подібна до попередніх обов'язків, оскільки саме він має організовувати роботу уряду.   Слід зауважити, що Саєнко має звання "Заслуженого юриста України" та є аспірантом Інституту законодавства ВРУ. До призначення керівником секретаріату Гройсмана, Саєнко був консультантом з економічних питань Благодійного фонду "Фонд економічних та соціальних реформ в Україні" та директором Школи вищого корпусу державної служби.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація