США та Канада "заморозили" контракт на постачання російської зброї

США та Канада "заморозили" контракт на постачання російської зброї

Захід відмовився від російських автоматів Калашникова

Через погіршення відносин після введення санкції проти російських компаній контракт було призупинено.

Америка та Канада призупинили контракт із російським концерном "Калашников".

Про це заявив гендиректор концерну Олексій Криворучко і додав, що наразі не було поставлено жодної одиниці зброї.

"Підписаний у січні цього року контракт з США і Канадою призупинено. В рамках цього контракту поки не поставлено жодного ствола", - наголосив він.

Зауважимо, що контракт про постачання продукції концерну "Калашников" було "заморожено" з американсько-канадського боку.

Нагадаємо, у січні 2014 року найбільший російський збройовий концерн "Калашников" підписав угоду з США і Канадою, за яким щорічно мав поставляти від 80 до 200 тисяч одиниць зброї. Компанія Russian Weapon Company (RWC) RWC отримала ексклюзивне право протягом п'яти років поставляти в США і Канаду спортивно-мисливську зброю марок Izhmash і Baikal підприємств "Калашникова". Також за умовами контракту концерн мав здійснювати сервісне і гарантійне обслуговування виробів. Проте у липні Вашингтон ввів санкції щодо низки російських оборонних і сировинних компаній. До списку санкцій потрапив, зокрема, і концерн "Калашников", а також російські корпорація "Алмаз-Антей", НПО "Іжмаш", НПО "Базальт", "Уралвагонзавод" та КБ приборобудування.

Повʼязані теми:

Наступна публікація