Стало відомо, чим займатиметься екс-помічник Кононенка у ФДМ

Стало відомо, чим займатиметься екс-помічник Кононенка у ФДМ

Новопризначений заступник голови Фонду державного майна переконує, що довго чекав на призначення.

Новопризначений заступник голови Фонду державного майна Володимир Державін, який раніше працював помічником депутата Верховної Ради Ігоря Кононенка, на новій посаді буде опікуватися напрямом управління корпоративними правами держави. Про це йдеться у повідомленні фонду, - пише "Українська правда". 

"На новій посаді Володимир Державін буде опікуватися напрямом управління корпоративними правами держави як фахівець у цій сфері", - заявили у прес-службі.

"Я чекав на це призначення дев'ять місяців - прізвища заступників було подано на затвердження ще в червні 2015 року", - прокоментував рішення КМУ новий заступник голови ФДМУ. "Призначення відбулося щойно, і тепер на мене чекає місяць роботи в авральному режимі: до 1 квітня необхідно буде скликати та провести загальні збори акціонерних товариств, корпоративними правами в яких володіє держава, розглянути та затвердити звіти за 2015 рік, вирішити питання з дивідендами, затвердити плани роботи на 2016 року, обрати новий склад Наглядових рад", - додав він.

Додамо, що 3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра. Документів із доказами злочинних дій провладного депутата, каже міністр, вистачає.

Сам Кононенко всі обвинувачення відкидає та заявляє про готовність свідчити у Антикорупційному бюро на "детекторі брехні". Готовність давати свідчення у НАБУ висловив і Айварас Абромавичус. У Бюро повідомили про відкриття справи щодо заяв міністра, однак висвітлювати свідчення політиків журналістам не дозволили.

Повʼязані теми:

Наступна публікація