Стало відомо, коли Україна може отримати черговий транш від МВФ

Стало відомо, коли Україна може отримати черговий транш від МВФ

Фото: analitica.com

Успіхи держави в реформах значно залежатимуть від співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Україна може отримати черговий транш від МВФ у першому півріччі 2016 року.

Такий прогноз на своєму сайті оприлюднило міжнародне рейтингове агентство Moody's.

На думку аналітиків Moody's, для України першочерговими питаннями залишаються зміна балансу економіки та зниження дефіциту держбюджету. Однак подальші успіхи України в реформах значно залежатимуть від співпраці з МВФ. Експерти прогнозують, що відносини поновляться після декількох місяців затримок.

"Прогрес України з політичних і економічних реформ зайшов в глухий кут в ході підготовки держбюджету в кінці минулого року та під час тривалого формування нової урядової коаліції", - йдеться в повідомленні.

Новий український уряд уже повернувся до питання реформ, узгоджених з міжнародними партнерами. Місія МВФ зараз працює в Києві над другим переглядом програм реформ. Тож, ймовірно, що МВФ виділить Україні черговий транш кредиту в 1,7 мільярда доларів до кінця півріччя.

У агентстві також зазначили, що економіка України хоч і покращується, однак борги залишаються на високому рівні.

Нагадаємо, що Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній і національній валютах на рівні CCC. Крім того, рейтинги незабезпеченого боргу з випуску облігацій України в іноземній і національній валютах також підтверджені на рівні CCC.

Повʼязані теми:

Наступна публікація