Стало відомо, яку зарплатню отримує глава "Укргазвидобування"

Стало відомо, яку зарплатню отримує глава "Укргазвидобування"

Олег Прохоренко вважає, що ринкові зарплати - єдиний спосіб подолати корупцію. / Фото: УНІАН

Олег Прохоренко каже, що отримує чистий оклад без надбавок.

Голова правління найбільшої української газодобувної компанії ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко отримує 398 тисяч гривень на місяць.

Про це на Погоджувальній раді заявив голова депутатської групи "Воля народу" Ярослав Москаленко, пепредає Економічна правда.

За словами Москаленка, окрім окладу, згідно з колективним договором, Прохороненку нараховується щомісячна премія 75%, надбавка за інтенсивність праці 50%, надбавка за роботу з секретними документами 15%.

За підрахунками депутата, зарплатня голови "УГВ" становить 955 тисяч грн на місяць.

Олег Прохоренко підтвердив інформацію про оклад, але, за його словами, надбавок він не отримує.

"Оклад 398 тисяч встановлений рішенням НАК "Нафтогаз" згідно постанови кабінету міністрів. Вказується, що я отримую якісь надбавки – це не правда. Зараз обговорюється премія,і згідно постанови, кабміном встановлюється певна система, але зараз це питання до кінця не вирішене", - заявив Прохоренко.

Голова правління "УГВ" вважає таку зарплату нормальною для корпоративного сектору. На його думку, підняття зарплат до ринкового рівня – це єдиний спосіб подалати коррупцію. За його словами, оклади підвищені в цілому по компанії.

"За 6 місяців роботи ми заробили 1,6 млрд. Це повністю нова команда керівників, які прийшли з приватного бізнесу і міжнародних компаній. Для нас високі оклади – це нормальна справа. Для того, щоб цей ефект можна було підтримувати, людям потрібно давати нормальні зарплати", - додав він.

Нагадаємо, офіційна заробітна плата президента Петра Порошенка становить 9296 гривень, а глави АП Бориса Ложкіна - 15758,6 гривень

Повʼязані теми:

Наступна публікація