"Стиролбіофарм" ніколи не платив податки в "ДНР" Новини компаній

"Стиролбіофарм" ніколи не платив податки в "ДНР"

"Стиролбіофарм" ніколи не платив податки в ДНР

Заява Едуарда Савченка, директора "Стиролбіофарм" (м. Горлівка Донецької області).

В останні дні в інтернеті з'явилася брехлива інформація про те, що нібито підприємство "Стиролбіофарм", розташоване в м. Горлівка Донецької області на території, контрольованої владою так званої "Донецької народної республіки", перераховує податки до бюджету "ДНР" і навіть брало на своїй території одного з лідерів сепаратистів Дениса Пушиліна.

Як директор підприємства офіційно заявляю, що ця інформація не відповідає дійсності, є від початку до кінця брехливої, спрямована на дискредитацію підприємства.

Насправді з липня 2014 року "Стиролбіофарм" не проводить ніякої виробничої діяльності, що фактично підприємство зупинено, працівники перебувають у відпустках. Більша частина колективу виїхала з Горлівки і знаходиться в Києві. Природно, ніяких податків до бюджету самопроголошеної республіки підприємство "Стіролбіофарм" не платить, оскільки є українським підприємством і ніколи не проходив реєстрацію в структурах "ДНР".

ТОВ "Стиролбіофарм" є підприємством, яке сплачує податки виключно в бюджет України і працює виключно за українським законодавством. Цей факт підтверджує Довідка (форма 4-ОПП) від 14.04.15 р. № 1505721400083 про те, що підприємство перебуває на обліку в горлівській податкової (код ДПІ-572) в р. Артемівськ. Офіс ТОВ "Стиролбіофарм" територіально знаходиться м. в Київ.

Усі контакти з підприємством, яке знаходиться у р. Горлівка, де знаходяться виробничі потужності, відсутні. Все, що там відбувається, співробітники київського офісу ТОВ "Стіролбіофарм" і його засновники дізнаються зі ЗМІ.

В 2014 р. ТОВ "Стиролбіофарм" сплатив до бюджету України сумарно податків на суму 10 382 тис. грн., з-за реалізації товарних залишків в 2015р. - 33,5 тис. грн.

Товарні залишки, які ТОВ "Стиролбіофарм" реалізувало у другій половині 2014 р., у 2015 і в 2016 рр. були напрацьовані і вивезені до середини липня 2014 р. (до моменту початку бойових дій і захоплення підприємства терористами). Продукція була вивезена м. Обухів Київської обл. на ТОВ "Стиролоптфармторг" згідно договору відповідального зберігання № 190514 від 19.05.14 р.

Закликаю журналістів ретельніше перевіряти інформацію і не сприяти поширенню неправдивих відомостей.

В даний момент юридична служба "Стиролбіофарм" вивчає можливості юридичного реагування.

Едуард Савченко

директор "Стиролбіофарм"

(м. Горлівка, Донецька область, Україна)

E-mail: office.stirolbiopharm@gmail.com

Наступна публікація