Суд в останню мить зірвав обрання генерального директора "Центренерго"

Суд в останню мить зірвав обрання генерального директора "Центренерго"

Обрання керівника "Центренерго" заблоковано / Фото: print-rg.com.ua

Рішення схвалено майже миттєво після появи нового позову в уже існуючій справі.

Суд заблокував конкурс з вибору керівника компанії "Центренерго". Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

За його словами, це сталося за півтори години до початку засідання номінаційного комітету.

"Конкурс заблокований судом на підставі позову власника 100 акцій", - повідомив посадовець.

"Найчистіший саботаж", - прокоментував цю подію Абромавичус.

У копії судового документу, на який посилається "Інтерфакс-Україна", зазначено, що це рішення ухвалив Окружний адміністративний суд Києва 8 квітня. До суду з позовом звернувся Максим Ковальов, який просив визнати протиправними та скасувати рішення комісії при комітеті по призначеннях керівників особливо важливих для економіки підприємств. 16 березня суд відкрив провадження у цій адміністративній справі.

Але 8 квітня в суд в якості третьої сторони звернувся В'ячеслав Хижніченко, який попросив суд визнати незаконними всі дії МЕРТ з проведення конкурсу з вибору директора "Центренерго" і в якості забезпечення за цим позовом заборонити міністерству вчиняти будь-які дії з проведення конкурсу.

В результаті суд заборонив проводити конкурс з відбору генерального директора "Центренерго".

На цю посаду претендували 37 кандидатів. "Центренерго" експлуатує Вуглегірську, Зміївську і Трипільську ТЕС сумарною встановленою потужністю 7550 МВт. Державі в особі НАК "Енергетична компанія України" належить 78,3% акцій "Центренерго". Фонд державного майна планує виставити на приватизацію "Центренерго" в кінці 2016 – на початку 2017 року.

Як уже повідомлялося, конкурси на призначення голів шести державних підприємств можуть бути зірвані. Про це під час засідання Кабміну повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. "Мова йде про шість найбільших конкурсів. Починаючи від "Укрзалізниці" і закінчуючи "Електротяжмашем"", - заявив він.

Міністр енергетики не підтримує можливість приватизації Центренерго

Міністр енергетики не підтримує можливість приватизації Центренерго

Повʼязані теми:

Наступна публікація