Суд заарештував рахунки найбільшої державної газодобувної компанії в Україні

Суд заарештував рахунки найбільшої державної газодобувної компанії в Україні

Фото: Фото Івана Гребенюка/ТСН

Про заблокування рахунків "Укргазвидобування" суд попросила Генпрокуратура.

Печерський райсуд Києва заблокував видаткову частину рахунків найбільшої державної газодобувної компанії в Україні "Укргазвидобування" в "Банку інвестицій та заощаджень". Дозволено сплачувати лише податки та зарплату.

Із відповідним клопотанням до суду звернулися слідчі Генпрокуратури, передає УНІАН.

"Накласти арешт на видаткову частину рахунків ПАТ "Укргазвидобування", відкритих у ПАТ "Банк інвестицій та заощаджень", за винятком сплати податків і заробітної плати", – ідеться в ухвалі суду від 30 травня 2016 року, яку оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень України.

Причин кілька. Слідчі підозрюють керівництво компанії у продажу природного газу за заниженою ціною низці підприємств, що мають ознаки фіктивності. Також не виключають можливе привласнення коштів службовими особами "Укргазвидобування" протягом 2010-2014 років під час виконання договорів про спільну діяльність.

Нагадаємо, у листопаді 2015 року компанія "Укргазвидобування" звернулася до держорганів з проханням посприяти поверненню коштів компанії у сумі 373 млн грн, які залишаються замороженими на депозитному рахунку у "Банку інвестицій і заощаджень", який належить бізнес-групі, що була пов'язана з нині покійним нардепом Ігорем Єремєєвим.

11 травня цього року роботу головного офісу "Укргазвидобування" паралізували озброєні автоматами люди в балаклавах, які представилися працівниками СБУ. Голова компанії Олег Прохоренко заявляв, що його не поінформували про те, які справи розслідують правоохоронці.

Генпрокуратура і СБУ вилучили документацію щодо закупок, які здійснювала компанія "Укргазвидобування", починаючи з 2014 року і на сьогоднішній день.

Повʼязані теми:

Наступна публікація