Суд зняв арешт з майна власника двох збанкрутілих банків Бахматюка

Суд зняв арешт з майна власника двох збанкрутілих банків Бахматюка

Олег Бахматюк / Фото: УНІАН

Відповідач не був учасником зазначених у позові НБУ підприємств, вважають в суді.

У Києві Печерський районний суд вирішив зняти арешт з майна власника одного з найбільших аграрних виробників України "Укрлендфармінгу", а також двох неплатоспроможних банків - Олега Бахматюка.

Згідно з рішенням суду від 26 травня, суд скасовує заходи забезпечення позову, встановлені постановою суду від 12 травня за позовом НБУ про стягнення заборгованості, і знімає арешт з рухомого і нерухомого майна, йдеться в повідомленні УНІАН.

"Враховуючи, що відповідач не є учасником зазначених позивачем підприємств, у нього відсутні корпоративні права даних підприємств, а позивачем не надані докази зворотного, не конкретизовано розмір частки відповідача у статутному капіталі підприємств, суд дійшов висновку, що є всі підстави для скасування заходів забезпечення позову", - зазначено у рішенні суду.

Нагадаємо, 12 травня 2016 року Печерський районний суд Києва задовольнив заяву Нацбанку та наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно підприємця Олега Бахматюка.

У червні 2015 року Національний банк України визнав неплатоспроможним комерційний банк "Фінансова ініціатива", який належить аграрному олігарху та власнику ще одного збанкрутілого "VAB Банку" Олегу Бахматюку.

Олег Бахматюк опосередковано володів 100% акцій банку через ТОВ "Інвест-Сервіс" таQuickcom Limited.

Повʼязані теми:

Наступна публікація