У держбюджеті-2017 передбачать підвищення зарплат учителям та 5% ВВП на оборону – Гройсман

У держбюджеті-2017 передбачать підвищення зарплат учителям та 5% ВВП на оборону – Гройсман

Фото: УНІАН

Проект головного кошторису країни Кабмін зобов'язаний подати до парламенту через два тижні.

Наступного року вчителям підвищать зарплати. Про це сьогодні, 31 серпня, під час засідання уряду запевнив прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Глава уряду озвучив окремі цифри із проекту державного бюджету на 2017 рік, який, відповідно до законодавства, Кабмін повинен подати до Верховної Ради не пізніше 15 вересня.

"Фінансування освіти ми будемо закладати як один із пріоритетів. Але треба пам'ятати і про заробітну плату вчителя. І тому ми будемо закладати в бюджеті 17-го року підвищення заробітних плат українських вчителів", – сказав Гройсман, якого цитує УНІАН.

Найголовніший пріоритет у держбюджеті-2017 – армія, обороноздатність та безпека. На це закладуть 5% ВВП. На другому місці ремонт доріг – на Дорожній фонд передбачать щонайменше 14 млрд грн (без урахування коштів міжнародних фінансових організацій). На підтримку фермерських господарств планують виділити 5,5 млрд грн.

Водночас Кабмін запропонує збільшити в 2017-му фінансування дипломатичних представництв України. А до кінця поточного року сформують мережу торговельних представництв України за кордоном, які будуть ефективним інструментом просування та підтримки української продукції на міжнародних ринках.

Гройсман передбачає зростання економіки України вже восени 2016 року.

"Я впевнений, що восени збережеться наша економічна стійкість, вірю, що до кінця року економіка буде зростати. Але само собою це не станеться. Треба приймати рішення, які сприятимуть розвиткові (економіки)", – сказав прем'єр.

Глава уряду також наголосив, що не бачить передумов для економічного та політичного загострень ситуації восени.

"Наш уряд трохи більше чотирьох місяців тому був сформований на тлі серйозної політичної і економічної кризи. Але з цих чотирьох місяців, коли ми проходимо з вами злагодження нашої роботи, ми можемо констатувати, що ситуація залишається стабільною. Я абсолютно оптимістично дивлюся в осінь. Хто би що не казав, що восени буде ще якесь загострення, я бачу, що в нас буде і економічна стійкість збережена", – сказав Гройсман.

Раніше Мінфін озвучив основні цифри кошторису країни на 2017 рік.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація