У Deutsche Bank "знайшли" підозрілих банківських операцій росіян на 10 мільярдів доларів

У Deutsche Bank "знайшли" підозрілих банківських операцій росіян на 10 мільярдів доларів

У Deutsche Bank виявили чимало підозрілих транзакцій росіян / Фото: Reuters

Центробанк РФ оштрафував Deutsche Bank на 300 тисяч рублів.

Сума підозрілих банківських операцій росіян у найбільшій фінустанові Німеччини Deutsche Bank зросла майже вдвічі – до 10 млрд доларів США. Раніше банкіри виявили таких транзакцій на 6 млрд доларів, а тепер – ще на 4 млрд доларів.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела.

У числі транзакцій, про які банк раніше не повідомляв у рамках перевірки, – угоди в одну сторону, наприклад заявки на покупку. У середині грудня, за даними агентства, російський Центробанк оштрафував Deutsche Bank на 300 тисяч рублів за порушення правил внутрішнього контролю над російським офісом. Про це пише РБК. За версією Центробанку, Deutsche Bank став жертвою незаконної схеми. Її подробиці агентство не розкриває, бо регулятор і Deutsche Bank відмовилися коментувати цю інформацію. Однак, банк уже вжив заходи у зв'язку з технічними порушеннями, а також покарав залучених співробітників, уникнувши тим самим більшого штрафу.

Уперше інформація про те, що Deutsche Bank розслідує операції свого російського офісу, з'явилася в червні. Інспектування почалося після того, як російський Центробанк попросив Deutsche Bank перевірити рахунки деяких його клієнтів.

Кошти на деяких рахунках, які потрапили в поле зору перевіряльників, судячи з усього, належать особам з оточення президента РФ Володимира Путіна, зокрема Аркадію і Борису Ротенбергам, повідомили Bloomberg інформовані джерела. Прямих доказів на зв'язок Ротенбергів або інших осіб з рахунками, що перевірили, відсутні. Представник братів Ротенбергів повідомив 21 грудня, що вони не мають стоунку до підозрілих транзакціях. А представник адміністрації президента Росії відмовився коментувати "необґрунтовані твердження".

Раніше повідомлялося, що США оштрафують німецький Deutsche Bank на 258 мільйонів доларів, бо відділення банку співпрацювали з країнами із санкційного списку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація