У Дніпрі заборонили підвищувати тарифи на комуналку

У Дніпрі заборонили підвищувати тарифи на комуналку

Фото: Сегодня

Депутати Дніпра запровадили мораторій на підвищення комунальних тарифів.

У Дніпрі депутати міськради проголосували за заборону підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання міськради у середу, 13 липня.

"Таке рішення прийнято для недопущення зростання напруженості серед жителів міста і до тих пір, поки компетентні органи не введуть економічно обґрунтовані тарифи, а так само індексацію зарплат, пенсій і рівня прожиткового мінімуму", - заявив мер Дніпра Борис Філатов.

За його словами, міська влада може мінімально впливати на формування тарифів на квартплату, вивезення сміття, решту тарифів непрозоро формує НКРЕ.

"За" проголосували 47 депутатів із 56 зареєстрованих у залі.

Окремо Філатов наголосив, що особисто вніс ініціативу щодо запровадження мораторію на підвищення тарифів на комунальні послуги від 1 липня.

Зазначимо, заборона почне діяти з 1 серпня 2016 року і триватиме до 1 січня 2017 року.

Нагадаємо, раніше мораторій на підвищення тарифів за комуналку наклали київські депутати. "За" проголосували 75 депутатів.

В Україні продовжують зростати тарифи. Два чергових підвищення українці вже пережили – з 1 березня – на світло (тепер 57 коп. за кВт/год), з 1 квітня – на газ (тепер 6,879 грн/куб. м). А вже 1 липня у ціні зросли гаряча вода й опалення. Це пов'язано з встановленням єдиної ціни на газ для населення і підприємств теплокомуненерго на рівні 6,8 тис. грн за тисячу кубометрів.

Зазначимо, восени спостерігатиметься ріст вартості електроенергії. А підвищення ціни на електроенергію, своєю чергою, знову вдарить по цінах на воду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація