У Гонтаревої з'явилася нова заступниця

У Гонтаревої з'явилася нова заступниця

У Гонтаревої з'явилася нова заступниця

Рожкова стала заступницею голови НБУ / Фото: dengi.ua

Рожкова відповідатиме за убезпечення банків від банкрутства.

У голови Нацбанку Валерії Гонтаревої з'явилася нова заступниця. Катерина Рожкова, яка була директором Департаменту банківського нагляду НБУ, тепер буде виконувачкою обов'язків заступника голови Нацбанку й відповідатиме за роботу блоку пруденційного нагляду (убезпечення банків від банкрутства).

До цього за цей напрямок роботи регулятора відповідав перший заступник голови НБУ Олександр Писарук, який звільнився 31 грудня 2015 року й повернувся в бізнес.

"Катерина Рожкова з 1998 року працювала в зарубіжних і вітчизняних банках, займала керівні посади. Вона має глибокі знання і розуміння банківського сектору. Ми переходимо до перезавантаження банківського сектору та очікуємо від блоку пруденційного нагляду рішучих дій для забезпечення прозорого, життєздатного та сильного банківського ринку, що стане підґрунтям для розвитку фінансової системи України. А Катерина за час роботи в Національному банку (із 10 червня 2015-го)  показала, що здатна на такі рішучі та професійні дії", – прокоментувала кадрову зміну Гонтарева, яку цитує прес-служба НБУ.

Затвердити на посаду постійно нову заступницю може Рада Нацбанку, яка залишається несформованою вже п'ять місяців.

Катерина Рожкова має дві економічні освіти, її трудова діяльність пов'язана з банківською системою України. Упродовж 1998-2005 років вона працювала в банку "Аваль", пройшовши шлях від економіста до директора фінансового департаменту. Потім працювала в "ЕрстеБанку". У 2009-му очолювала Департамент безвиїзного банківського нагляду НБУ (головою Нацбанку тоді був Володимир Стельмах). У 2010-2013 роках обіймала посаду заступника голови правління "Фінбанку". Із 2013-го Рожкова працювала заступником голови правління "Платинум Банку", а потім виконувала обов'язки голови правління цієї фінустанови аж до переходу в НБУ в червні 2015-го.

У декларації за 2014 рік Рожкова вказала, що заробила 1,88 млн грн. Із них зарплата – 1,86 млн грн, тобто в середньому – 155 тисяч гривень щомісяця. У цей період вона працювала в керівництві комерційного "Платинум Банку".

Декларація про доходи Катерини Рожкової за 2014 рік from tsnua

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація