У Харківського тракторного заводу з'явився новий власник

У Харківського тракторного заводу з'явився новий власник

Олександр Ярославський / Фото: УНІАН

На підприємстві очікують скорочення виробництва через скорочення імпорту до Росії.

Учора, 27 квітня, контрольний пакет Харківського тракторного заводу викупив бізнесмен і власник групи компаній DCH Олександр Ярославський. Ціну угоди не розголошують.

Стати власником підприємства йому запропонував інвестор заводу, австрійський бізнесмен Зігфрід Вольф. Про це повідомляє прес-служба DCH, передає "Інтерфакс-Україна".

"Партнерство з Олександром Ярославським дозволить надати розвитку заводу новий імпульс. Ми давно знайомі, я знаю його як людину слова, про яку дуже добре відгукуються всі бізнес-партнери - в тому числі іноземні. Саме тому, коли виникла загроза для моїх інвестицій в Україну, я звернувся до нього з пропозицією знову стати акціонером ХТЗ", - наводяться в прес-релізі слова Вольфа.

Завод нині перебуває в не найкращому стані, йому потрібні інвестиції та ринки збуту, аби не закривати повністю підприємство та не звільняти 10 тисяч працівників. Ще близько 100 тисяч людей із підприємств-суміжників по всій Україні також можуть лишитися заробітку.

Зазначимо, що Вольф – колишній глава Magna International, нині - голова ради директорів російського ВАТ "ГАЗ" і голова ради директорів ВАТ "Російські машини". Входить до складу Рад директорів низки великих міжнародних компаній: Continental AG, MIBA AG, Schaeffler AG.

Харківський тракторний завод заснований в 1930 році, випускає десятки моделей тракторів і спецтехніки, призначених для робіт у сільському і комунальному господарствах, будівництві. За попередніми даними, чистий прибуток ХТЗ у 2015 році скоротився в 10 разів (у 2014 році цей показник склав 445 млн грн). Торік ХТЗ неодноразово пікетували громадські активісти з вимогою націоналізації заводу.

За підсумками першого півріччя 2016-го завод очікує значне падіння виробництва через неможливість збуту продукції в Росію, в тому числі через введення РФ ввізного мита на трактори (в рамках скасування режиму вільної торгівлі) та утилізаційного збору на сільгосптехніку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація