У Кабміні підтвердили: Яценюк зустрічався з Коломойським

У Кабміні підтвердили: Яценюк зустрічався з Коломойським

Яценюк та Коломойський / Фото: УНІАН

Вони обговорювали питання компанії "Укрнафта".

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та український бізнесмен Ігор Коломойський мали зустріч 21 лютого щодо питання компанії "Укрнафта".

Про це йдеться у відповіді Секретаріату Кабінету міністрів на запит агентства "Українські новини".

У Кабміні зазначили, що Яценюк проводив зустріч із Коломойським, який представляє інтереси 49% приватних акціонерів "Укрнафти", з метою вирішення питань управління компанією і фінансової стабілізації компанії у зв'язку з падінням світових цін на нафту, а також питання позову приватних акціонерів до держави про стягнення 5,5 млрд доларів.

Як відомо, 51% акцій "Укрнафти" належить державі.

Раніше повідомлялося, що "Укрнафта" розробляє план виконання своїх зобов'язань зі сплати дивідендів міноритарним акціонерам компанії за 2011-2014 року в розмірі близько 2,5 млрд гривень.

У грудні 2015 року Яценюк заперечував будь-які домовленості з бізнесменом Коломойським.

Раніше глава компанії Марк Роллінз повідомив, що ПАТ "Укрнафта" розрахується з держбюджетом України за податковими боргами після покриття газової, дебіторської заборгованості перед компанією.

У серпні 2015 року "Укрнафта" підписала з ДФС угоду про реструктуризацію боргу під 36% річних. 22 жовтня керівництво та представники "Укрнафти" не прийшли на розширену колегію щодо вирішення проблем стосовно податкової заборгованості компанії.

Після цього ДФС описала майно, включаючи нерухомість, газопереробні заводи, свердловини і товарну продукцію компанії "Укрнафта" на суму 9,278 млрд гривень в рамках стягнення заборгованості за податковими зобов'язаннями.

Повʼязані теми:

Наступна публікація