У Кабміні визначилися з новою системою розподілу грошей на стипендії студентам

У Кабміні визначилися з новою системою розподілу грошей на стипендії студентам

Фото: УНІАН

Виплати розділять на академічні та соціальні.

У 2017-му на стипендії студентам ВНЗ хочуть виділити на 576 млн грн більше, ніж цього року – 5 млрд 816,6 млн грн проти 5 млрд 240,6 млн грн. Водночас самі стипендії розділять на два види – академічні (враховуватимуть успішність у навчанні) та соціальні (за рівнем доходів родини).

Про це йдеться в презентації проекту держбюджету-2017, яку у Facebook оприлюднив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Наступного року на академічні стипендії планують виділити 2 млрд 837,9 млнг грн. Їх виплачуватимуть не всім, у кого середня оцінка за сесію становить 4,0 бала і вище, як це діє нині, а найуспішнішим. Розподілом виплат займатимуться Міносвіти та інші міністерства, яким підпорядковані ВНЗ. За яким саме принципом розподілятимуть стипендії, поки не визначилися. У Мінфіні порахували, що виплати можна підвищити з нинішніх 825 грн до 2,5 тис. грн за умови, якщо академічні стипендії призначати всього 10% студентів.

На соціальні стипендії закладають 2 млрд 978,7 млн грн. Грошима буде розпоряджатися Мінсоцполітики й виплачуватиме їх студентам із малозабезпечених родин.

Зазначимо, що нині стипендії отримують 70% студентів-бюджетників. А соціальні стипендії, які нині призначають дітям з інвалідністю, сиротам та іншим пільговикам, отримують менше 6% студентів.

Фото: Урядовий портал

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація