У Києві до медичного вишу незаконно зараховували іноземців

Вартість таких "послуг" становила від 3 до 7 тис. доларів.

У Києві виявили протиправне зарахування іноземних студентів до одного з приватних вищих навчальних медичних закладів.

Про це повідомляє СБУ.

Керівництво закладу через приватну фірму підшукувало студентів, які не здали іспити на початкових курсах навчання.

Студентам пропонували підготовити фіктивний пакет документів для зарахування на старші курси київського вишу. Ділки підробляли офіційні документи й інших навчальних медичних закладів, у тому числі тих, що залишилися на тимчасово окупованих територіях. Вони також підробляли документацію про нібито навчання іноземців у Криму для зарахування одразу на третій курс.

Вартість таких "послуг" становила від 3 до 7 тис. доларів.

Під час обшуків виявили 56 паспортів іноземних громадян, документи для зарахування та навчання студентів, електронні пристрої з листуванням, які доводить проведення оборудки, а також велику суму грошей в іноземній валюті.

Наразі відкрито кримінальне провадження.

Окрім цього, СБУ ініціює перевірку документів усіх раніше зарахованих до навчального закладу іноземних студентів. 

Нагадаємо, проректор Київської держакадемії водного транспорту вимагав хабар за зарахування студента. 4 січня, київські слідчі прокуратури та працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції затримали на одержанні хабаря першого проректора Київської державної академії водного транспорту ім. гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного. Так, проректор вимагав від громадянина 25 тисяч гривень, натомість обіцяв "посприяти" його зарахуванню на "заочку" другого курсу під час переведення до академії з іншого вишу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація