У Києві накрили конвертцентр зі щомісячним обігом у 100 млн грн

Під час обшуків правоохоронці вилучили 45 печаток фіктивних фірм.

Оперативники Департаменту економіки Нацполіції ліквідували конвертаційний центр у Києві зі щомісячним обігом у 100 мільйонів гривень. До складу конвертцентру входило понад 30 суб'єктів господарювання.

Правопорушники надавали послуги з оформлення незаконного кредиту та конвертації коштів у готівку з наданням документів про фінансові операції, повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Послугами конвертаційного центру користувались підприємства реального сектору економіки, сплачуючи 10-12 відсотків від суми, яка виводилась ними у "тінь". Економічні відносини проводились з фіктивними підприємствами", - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, 33 мобільні телефони, банківські картки, документи та записи, які підтверджують незаконну діяльність конвертцентру. Окрім того, було вилучено 45 печаток фіктивних фірм.

Наразі на 25 рахунків підприємств накладено арешт.

Зазначається, що за відмивання доходів злочинцям загрожує позбавлення волі терміном від 8 до 15 років. 

Нагадаємо, раніше у Києві блокували діяльність конвертцентру, через який перераховувалися та переводилися у готівку гроші, що використовувались для фінансування терористичних організацій "ДНР/ЛНР".

Повʼязані теми:

Наступна публікація