У Києві накрили нелегальне виробництво контрафактного пального на 3,2 млн гривень

Зловмисники продавали контрафакт через столичні АЗС.

У Києві на території нафтобази ліквідували незаконне виробництво контрафактного пального.

Про це повідомили у прес-центрі Державної фіскальної служби.

"Працівниками податкової міліції Центрального офісу в рамках проведення операції "Акциз-2016" та розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 212 КК України припинено факт незаконного виробництва контрафактного пального", - йдеться у повідомленні.

Як з'ясували правоохоронці, контрафактне пальне отримували шляхом змішування палива низької якості з хімічними присадками та домішками.

Після цього, за даними ДФС, контрафактний бензин марки А-92, А-95 та дизельне пальне продавали через автозаправні комплекси столиці.

Під час обшуків були вилучені первинні бухгалтерські документи, договори, печатки та зброя - рушниця, мисливські карабіни і боєприпаси до них.

"Із незаконного обігу вилучено 143 тонни нафтопродуктів (бензин, дизельне пальне) загальною вартістю біля 3,2 млн. гривень", - додали у відомстві.

Наразі тривають слідчо-оперативні заходи.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що в Україні продають нелегально третину пального. За його словами, без сплати акцизу на ринок потрапляє близько 2,5 мільйона тонн нафтопродуктів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація