У Києві працівники суду просять не скорочувати посадові оклади

У Києві працівники суду просять не скорочувати посадові оклади

Фото: Євгенія Кравчук

З початку квітня набула чинності постанова, через яку зарплати працівників апарату скоротились практично вдвічі.

У Києві працівники апарату Шевченківського районного суду просять у керівництва країни розглянути порядок нарахування їм заробітних плат, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на відрите звернення працівників суду.

Зокрема, у суді сподіваються на сприяння з боку влади щодо розгляду та ухвалення Верховною Радою відповідного законопроекту № 4180 "Про судоустрій і статус суддів", який і передбачає підвищення рівня оплати праці.

У відкритому листі працівників суду зазначається, що попри підвищення зарплатні працівникам судової сфери із 1 січня цього року, із набуттям чинності закону "Про державну службу", набула чинності постанова уряду №292 від 6 квітня 2016 року, згідно з якою зарплати скорочуються. Відтак, документом встановлюється, що керівнику апарату місцевого суду зарплата нараховується на рівні 4,824 тис. грн замість 7,250 тис. грн, заступнику керівника апарату (5 група) - 3,963 тис. грн замість 5,800 тис. грн, головному фахівцю (7 група) - 2,585 тис. грн замість 5,800 тис. грн, старшому секретарю суду, старшому судовому розпоряднику, секретарю судового засідання (8 група) - 2,240 тис. грн замість 4,350 тис. грн, консультанту, секретарю суду, судовому розпоряднику (9 група) - 1,723 тис. грн замість 4,350 тис. грн.  

Автори звернення вважають такі зарплати несправедливими.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що він підтримує рішення попереднього спікера Володимира Гройсмана підвищити депутатам зарплату до 17 425 гривень. Парубій пояснив, що одним з головних застережень європейських експертів у боротьбі з корупцією є забезпечення чиновникам гідної зарплати паралельно з введенням каральних заходів, тому він вважає популізмом оголошення про боротьбу з корупцією за відсутності гідних зарплат для чиновників. Крім цього Парубій заявив, що у парламент не виноситься законопроект про внесення змін до Конституції в частині зняття депутатської та обмеження суддівської недоторканості, бо немає гарантії його підтримки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація