У Конгресі США запропонували виділити Україні ще 660 млн дол. допомоги

У Конгресі США запропонували виділити Україні ще 660 млн дол. допомоги

Фото: Газета.ru

Щоправда, Україна не зможе отримати гроші, поки все не буде узгоджено з комітетами Конгресу.

У Палаті представників американського Конгресу з'явився законопроект "Про виділення асигнувань для Державного департаменту, зарубіжних операцій і суміжних програм на 2017 фінансовий рік, а також на інші цілі", який передбачає допомогу для України в розмірі додаткових 663,465 млн дол протягом року.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"за рахунок коштів, передбачених цим законом, не менш 337,857 млн дол повинні бути доступними для отримання допомоги Україні", - йдеться в розділі 7069 законопроекту.

При цьому вказується, що в доповнення до цієї суми в якості підтримки також виділяється 325,608 млн дол у тому числі за рахунок кредитних гарантій.

Правда, зазначається, що фінансування буде виділятися за умови попередніх консультацій з відповідними комітетами Конгресу, а також дотримання звичайних процедур інформування комітетів з асигнувань".

Крім того, у тексті документа говориться, що ніякі бюджетні кошти не можуть бути надані уряду будь-якої пострадянської країни, яка підтримала російську анексію Криму, а також на фінансування заходів або програм, які визнають суверенітет РФ над українським півостровом.

При цьому прописуються заходи для адміністрації США, спрямовані на те, щоб орієнтувати міжнародні фінансові інститути голосувати проти будь-якої форми підтримки країн, в тому числі, позик, кредитів, гарантій, якими порушується суверенітет і територіальна цілісність України.

Ці умови залишаються в силі, поки Україна не відновить свій суверенітет над Кримом, наголошується в законопроекті.

Нагадаємо, в грудні минулого року віце-президент США Джо Байден оголосив про виділення Україні 190 млн дол. на підтримку реформ, і це при тому, що Штати вже надали сукупно 760 млн дол.фінансової допомоги для модернізації країни з часу зміни влади.

Повʼязані теми:

Наступна публікація