У Львові продають президентську резиденцію майже за 29 мільйонів гривень

У Львові продають президентську резиденцію майже за 29 мільйонів гривень

Президентську резиденцію у Львові виставили на продаж / Фото: Tageszetung

В облраді пояснили, що будівлю майже не використовують за призначенням.

25 лютого планують продати щонайменше за 28,9 мільйона гривень президентську резиденцію у Львові по вулиці Глінки.

Будівля має площу майже півтисячі квадратних метрів, ідеться в повідомленні Львівської обласної ради, на балансі якої перебуває резиденція.

Будівля офіційно призначена для "тимчасового проживання перших осiб України та iнших держав, членiв офiцiйних делегацiй, якi перебувають з вiзитом у Львiвськiй областi".

Щороку на утримання будівлі з бюджету Львівщини виділяли 150-170 тис. грн, однак за призначенням резиденція фактично не використовується.

"Обласна рада не ставить ніяких обмежень щодо подальшого використання цієї будівлі", - наголосив начальник управління майном спільної власності облради Микола Бандра.

Голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської облради Ярослав Качмарик пояснив, куди скерують кошти, виручені від продажу об'єкта: "Це буде джерело формування бюджету розвитку у Львівській області. Частина ресурсів вже прописано на енергозбереження в бюджетній сфері, адже сьогодні це актуальне питання, яке потребує швидкого вирішення".

Нагадаємо, Державне управління справами почало здавати в оренду будинки в елітних Конча-Заспі та Пуща-Водиці під Києвом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація