У Мін'юсті нарешті прокоментували необхідність стягнення з України 6,3 млн грн на користь Януковича

У Мін'юсті нарешті прокоментували необхідність стягнення з України 6,3 млн грн на користь Януковича

Фото: УНІАН

Заяви адвокатів Януковича у відомстві назвали маніпуляціями.

У Міністерстві юстиції вперше прокоментували інформацію про зобов'язання з України сплатити 6,3 млн грн колишньому президенту Віктору Януковичу.

Про це йдеться у повідомленні відомтва.

"Наразі не існує жодних рішень іноземних судів або рішень Загального Суду ЄС, чи Європейського суду справедливості щодо стягнення будь-яких коштів з України на користь Януковича або його родини. При цьому заяви адвокатів Януковича про нібито стягнення з України коштів на користь екс-президента є ні чим іншим як маніпуляцією громадською думкою", -йдеться у ньому.

Міністерство підтверджує, що 15 березня представники Януковича подали до загального суду ЄС клопотання про визначення розміру юридичних витрат, що підлягають відшкодуванню.

"Повідомлення про те, що певний суд у Європейському Союзі нібито зобов'язав Україну відшкодувати позовні витрати в сумі 6 млн. 378,4 тис. грн екс-президенту Віктору Януковичу і його родині у справі щодо оскарження введених проти них Євросоюзом майнових санкцій повністю не відповідає дійсності"- йдеться у заяві.

Більше того, наразі Януковичем не доведено перед судом ні факту понесення ним витрат у зв'язку з поданням заяв України про підтримку застосованих проти нього санкцій ЄС, ні сум таких витрат.

У Мін'юсті наголошують, що Україна не може бути зобов'язана сплачувати жодні кошти на користь Януковича та його родини і має достатньо правових інструментів для доведення цієї позиції у будь-яких судових установах. 

Нагадаємо, вчора, 13 жовтня, стало відомо, що Європейський суд справедливості України відхилив апеляційну скаргу на рішення про відшкодування нею юридичних витрат колишньому президенту України Віктору Януковичу та його синам. Про це заявили в юридичній компанії Joseph Hage Aaronson.

Яценюк розповів, коли Янукович наважився на розгін Майдану

Яценюк розповів, коли Янукович наважився на розгін Майдану

Повʼязані теми:

Наступна публікація