У Мінфіні прокоментували заяву МВФ щодо можливого припинення кредитування

У Мінфіні прокоментували заяву МВФ щодо можливого припинення кредитування

У МВФ занепокоєні політичною кризою в Україні / Фото: Reuters

Заступник Яресько вважає, що кредитори стурбовані через анонсовані відставки міністрів.

Заява МВФ щодо можливого припинення кредитування України зумовлена кризовою ситуацією в уряді. Таку думку висловив застпник міністра фінансів Артем Шевальов.

"Як ви бачили з коментарю директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, ті люди, які ставлять підпис у меморандумі, відповідають і за його імплементацію. МВФ хоче розуміти і внести ясність щодо уряду та майбутнього уряду. І ті підписи, які будуть стояти в меморандумі, ті люди мають бути партнерами із МВФ у найближчі 3-4 місяці до наступного перегляду", - цитують "Українські новини" слова заступника Наталі Яресько.

Урядовець наголосив, що наразі текст меморандуму співпраці із МВФ вже практично погоджений. Підписувати вказаний документ від України традиційно мають президент, прем'єр-міністр, голова НБУ та міністр фінансів.

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що без прагнення України "оживити реформи, посилити боротьбу з корупцією буде важко зрозуміти, як Фонд зможе продовжити програму" кредитування та співпраці. 

Раніше у Міжнародному валютному фонді заявили, що занепокоєні рішенням Айвараса Абромавичуса подати у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі України.

3 лютого глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив про свою відставку. Причиною звільнення він назвав різку активізацію блокування будь-яких системних реформ і нав'язування сумнівних особистостей в команду. Зокрема, він звинуватив першого заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка у лобіюванні своїх людей на високі посади в держкомпаніях і на крісло заступника міністра. Документів із доказами злочинних дій провладного депутата, каже міністр, вистачає.

Слідом за главою відомства Айварасом Абромавичусом у відставку пішли і його заступники - Максим Нефьодов, Юлія Ковалів, Юлія Клименко. Також залишила пост Торгового представника України Наталія Микольська.

Сам Кононенко всі обвинувачення відкидає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація