У Мінфіні запевнили, що порозумілися з МВФ у питанні мільярдного дефіциту Пенсійного фонду

У Мінфіні запевнили, що порозумілися з МВФ у питанні мільярдного дефіциту Пенсійного фонду

Фото: УНІАН

Міністр кажуть про "повне взаєморозуміння" з МВФ

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявляє про "повне взаєморозуміння" з МВФ щодо запланованого 145-мільярдного дефіциту Пенсійного фонду.

Про це Данилюк заявив в інтерв'ю ZN.UA .

"У нас повне взаєморозуміння з МВФ щодо цього. Для нашого уряду виплата пенсій у повному розмірі та соціальний захист громадян дуже важливі, тому Пенсійний фонд одержить потрібне для цього фінансування", - заявив глава Мінфіну.

Відповідаючи на питання про пенсійну реформу, Данилюк анонсував впровадження окремих елементів, але в той же час виступив за комплексне рішення з цього питання.

"Ми зараз розпочали бюджетний процес, Пенсійний фонд — це інтегральна складова бюджету. У рамках цього будемо аналізувати його роботу, витрати, враховувати безліч факторів", - зазначив Данилюк.

Нагадаємо, що Данилюк також заявив, що узгодження МВФ і Україною оновленого меморандуму в рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF є "питанням кількох днів".

В цьому році Україна розраховує отримати від МВФ хоча б 1,7 млрд доларів кредиту. Ці гроші Київ чекає вже майже рік. Виділення траншу від МВФ автоматично розблокує фінансову допомогу від інших донорів – кредитні гарантії від США на 1 млрд доларів і стабілізаційний кредит від Європейського Союзу.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація