У Мінінфраструктури пояснили, де узяти 70 мільярдів на ремонт доріг

У Мінінфраструктури пояснили, де узяти 70 мільярдів на ремонт доріг

Ремонт українських шляхів коштуватиме як нові дороги / Фото: УНІАН

Фінансування напряму залежить від нафтового ринку. 

Новий посадовець Міністерства інфраструктури Роман Хміль пояснив, що будувати та ремонтувати дороги в Україні планують за рахунок акцизів на паливо та інші підакцизні товари.

На думку Хміля, якщо нафтовий бізнес в Україні припинить бути тіньовим, щорічно за рахунок акцизів можна буде збирати до 70 мільярдів гривень на рік.

Про це чиновник розповів у інтерв'ю для Hubs.

"Джерело фінансування дорожнього господарства як в Україні, так і в Європі, - акциз на паливо та інші підакцизні товари. Наразі у нас збирають по 100 євро з кожної тонни імпортованого дизельного палива, і по 200 євро - з бензинів. Нещодавно ввели ще один податок - 5% з підакцизних товарів, які продаються на АЗС. Ці гроші надходять до місцевих бюджетів.

Але від 30% до 40% ринку нафтопродуктів в Україні зараз знаходиться в "тіні". Якщо вийде повністю вивести їх на "світло", ми зможемо щорічно тільки за рахунок існуючих акцизів збирати до 70 мільярдів гривень на рік", – пояснив Хміль.

Нагадаємо, що раніше міністр інфраструктури повідомив, що в Україні вже виконали близько 30% запланованого ямкового ремонту на дорогах. Міністр пояснив, що понад 90% українських доріг потребують капітального ремонту або реконструкції.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація