У Нацбанку переглянули прогноз щодо зростання економіки в 2016 році

У Нацбанку переглянули прогноз щодо зростання економіки в 2016 році

Фото: УНІАН

Регулятор залишив показник на попередньому рівні.

За підсумками 2016 року ВВП України зросте на 1,1%.

Такі оновлені економічні очікування від Національного банку, який після перегляду показників залишив прогноз на попередньому рівні.

"За оцінками Національного банку, позитивна зміна зовнішніх умов з кінця першого кварталу, зокрема розблокування транзиту (Росією) та зростання цін на світових сировинних ринках, повернула економіку на траєкторію відновлення, що сформувалася в другому півріччі 2015 року. Це підтверджується як істотним поліпшенням ділових очікувань, так і фактичними даними щодо випуску в базових галузях економіки у квітні-травні 2016 року. Відповідно, прогноз НБУ щодо зростання реального ВВП на 1,1% у 2016 році залишається актуальним", – ідеться в повідомленні регулятора.

За перші три місяці 2016 року реальний ВВП вперше за останні два роки відновив зростання у річному вимірі.

"За уточненими даними Держстату, які залишилися незмінними порівняно з попередніми оцінками, реальний ВВП зріс на 0,1% порівняно з аналогічним кварталом минулого року. Порівняно з четвертим кварталом 2015 року реальний ВВП знизився на 0,7% (за вирахуванням сезонного фактору). Такі темпи зростання ВВП у річному вимірі виявилися дещо нижчими порівняно з оцінкою Національного банку (0,8%), оприлюдненою в Інфляційному звіті (квітень 2016 року)", – уточнили в НБУ.

Тим часом прем'єр-міністр Володимир Гройсман озвучив більш оптимістичний прогноз – економіка має зрости на 1,5%.

Повʼязані теми:

Наступна публікація