У Нацбанку попередили, що обвал рубля вплине на Україну

У Нацбанку попередили, що обвал рубля вплине на Україну

Коливання рубля вплине на Україну / Фото: Reuters

Девальвація не матиме моментального ефекту.

У Національному банку переконані, що нинішня девальвація російського рубля буде впливати безпосередньо на торговий баланс України.

Про це заявив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко у ефірі "Радіо Весті", передає "Українська правда".

"Природно, що за такої серйозної девальвації наших все ще торгових партнерів, адже в Росію все-таки йде якась частина експорту. Природно туди буде складно продавати, і природно товари з Росії на інших ринку світу будуть більш конкурентоздатні в результаті цієї девальвації, нам буде складніше продавати. Тому на наш торговий баланс це вплине", - пояснив Пономаренко.

Однак, за словами представника НБУ, вплив не матиме моментального ефекту.

Нагадаємо, що ослаблення російської валюти відбувається на тлі чергового зниження світових цін на нафту. Котирування Brent увечері 20 січня падали до 27,2 долара за барель, натомість техаська WTI 20 січня опускалася до 27,6 долара за барель.

Під час торгів на Московській біржі 21 січня рубль кілька разів оновлював антирекорд з 1998 року. Долар кілька разів перевалив за 85 рублів. Вартість євро сягала позначки у 93 рублі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація