У "Нафтогазі" перевірили двох топ-менеджерів, причетних до скандалу з "Панамським архівом"

У "Нафтогазі" перевірили двох топ-менеджерів, причетних до скандалу з "Панамським архівом"

Фото: Facebook/Арсеній Яценюк

В компанії не знайшли порушень у їхніх діях.

НАК "Нафтогаз України" заявила, що перевірила двох своїх співробітників, інформація щодо яких міститься в "Панамському архіві" і не знайшла в їх діях порушень. Йдеться про заступника голови правління Сергія Коновця і голову правління ПАТ "Укртранснафта" Миколу Гавриленко.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

Сергій Коновець є міноритарним співвласником холдінгової компанії Kvassir Global inc., яка була зареєстрована на Британських Віргінських островах у 2009 році. За даними "Нафтогазу" на той час він жив та офіційно працював за межами України. Діяльність цієї компанії пов'язана з виробництвом гігієнічних наповнювачів для домашніх тварин і не пов'язана з роботою Сергія Коновця в "Нафтогазі".

Микола Гавриленко згаданий як співвласник компанії TURITELLA, зареєстрованої у 1999 році в Панамі. За даними "Нафтогазу", у 2007 році Гавриленко вийшов з числа акціонерів TURITELLA і з того часу не має до цієї компанії будь-якого відношення.

"Внутрішня перевірка не виявила у цих випадках порушення внутрішніх положень "Нафтогазу" або конфлікту інтересів, пов'язаного з роботою цих співробітників у групі "Нафтогаз", - йдеться у повідомленні.

Хто з українських бізнесменів і політиків володіє офшорними компаніями

Хто з українських бізнесменів і політиків володіє офшорними компаніями

Нагадаємо, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) оприлюднив базу даних з інформацією про 214 тисяч офшорних компаній з "Панамського архіву".

В базі можна шукати інформацію за прізвищами, назвами компаній, адресами та країнами. На сайті розміщено інформацію про 643 громадян України і 469 компаній, пов'язаних з Україною.

Більшість документів "витекли" із компанії Mossack Fonseca. Вони стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація