У Пінчука розповіли, для чого виділяли гроші Трампу

У Пінчука розповіли, для чого виділяли гроші Трампу

Фото: УНІАН

Пінчук виділив фонду Трампа 150 тис. доларів.

Український бізнесмен-мільярдер Віктор Пінчук виділив 150 тисяч доларів фонду обраного президента США Дональда Трампа для організації його виступу в рамках конференції.

Про це повідомили у прес-службі Пінчука, передає "Українська правда". 

"Виплата фонду новообраного президента Трампа була на підтримку відеозв'язку під час конференції Щорічної ялтинської європейської стратегії, яку Фонд Віктора Пінчука та Ялтинська європейська стратегія (YES) - неурядова організація, заснована Пінчуком - щорічно організовує в вересні в Україні", - сказано у повідомленні.

За інформацією прес-служби, Пінчук зустрівся з Трампом кілька років тому у Нью-Йорку і запропонував виступити.

Нагадаємо, податкова декларація Фонду Дональда Трампа за 2015 рік показує, що організація дала більшу частину своїх грошей фунданціям, які займаються лікуванням раку і правоохоронними органами. Крім того, у документі вказується, що український бізнесмен-мільярдер Віктор Пінчук виділив фонду $ 150 000.

Журналісти зауважують, що Пінчук також був основним донором Фонду Гілларі Клінтон та найняв лобіста для організації зустрічей в Державному департаменті, коли його очолювала кандидат в президенти США від демократів. Під час передвиборної кампанії Клінтон критикували через зв'язки з українським олігархом, який є зятем колишнього президента Леоніда Кучми. Республіканці засуджували її за "інтереси, що пересікалися" - інтереси донорів Фонду Клінтон та Держдепартаменту під її керівництвом. 

Дональд Трамп розповів, якими будуть перші сто днів його правління

Дональд Трамп розповів, якими будуть перші сто днів його правління

Повʼязані теми:

Наступна публікація