У Польщі українським заробітчанам нараховуватимуть зарплату нарівні з поляками

У Польщі українським заробітчанам нараховуватимуть зарплату нарівні з поляками

У Польщі українським заробітчанам нараховуватимуть зарплату нарівні з поляками

Фото: ТСН.ua

Зміни щодо оплати праці іноземцям у Польщі набудуть чинності у 2017 році

Українським заробітчанам у Польщі змінять правила нарахування заробітної плати. Про це пише "Zaxid.net", з посиланням на газету "Rzeczpospolita".

Зазначається, що уряд Польщі працює над поправками до закону про працевлаштування, які наберуть чинності з наступного року та будуть введені згідно із директивою ЄС. Поправки передбачають, що заробітну плату іноземним працівникам будуть нараховувати нарівні з поляками.

При цьому також будуть введені додаткові види дозволів на роботу, а саме: на сезонну роботу на строк до 8 місяців та короткочасні  дозволи – до 6 місяців.

Видання пише, що наразі для приймання на роботу в Польщі іноземця, роботодавець подає заяву до бюро праці району щодо бажання взяти на роботу іноземця, який може легально працювати в країні протягом півроку.

Щороку польські роботодавці приймають на роботу більше півмільйона працівників з інших країн.

Нагадаємо, за 2015 рік українці на заробітках у Польщі отримали та офіційно перерахували додому 8,4 млрд злотих, тобто 54,6 млрд грн. У той же час заробітчани-поляки перерахували з-за кордону додому 16,3 млрд злотих. На сьогодні в польських центрах зайнятості роботу шукають 720 тис. іноземців. Із них українців – 98%, тобто 705 тис. За рік кількість таких українців-шукачів роботи в Польщі зросла вдвічі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація