У Roshen прокоментували будівництво нової фабрики в обхід Земельного кодексу України

У Roshen прокоментували будівництво нової фабрики в обхід Земельного кодексу України

У Roshen прокоментували будівництво нової фабрики в обхід Земельного кодексу України / Фото: 112 Україна

У корпорації нарешті дали офіційний коментар щодо виділення державної землі у Борисполі під забудову.

Корпорація "Рошен" підтверджує, що вже певний час шукає земельну ділянку для будівництва нового підприємтсва і розглядає варіант оренди землі без аукціону у Бориспільському районі Києва.

Про це повідомляє Радіо "Свобода" з посиланням на заяву компанії.

"Було проведено ретельний огляд наявних вільних земельних ділянок з відповідним цільовим призначенням у Київській області. Найоптимальнішим місцем розташування майбутнього бісквітного комплексу обрано місто Бориспіль, яке, по-перше, розташоване неподалік від логістичного центру "Рошен" у місті Яготин та, по-друге, має визначний фонд кваліфікованих спеціалістів", – йдеться у заяві компанії.

Разом із тим, у "Рошені" підтвердили, що зводитимуть комплекс на території, яку візьмуть в суборенду.

"У разі отримання земельної ділянки у суборенду на загальних умовах і позитивних висновків техніко-економічного обґрунтування корпорація "Рошен" має намір пройти прозору процедуру оформлення права власності на відповідну земельну ділянку, згідно законодавства України", – заявили у компанії.

Нагадаємо, що раніше у розслідуванні програми "Схеми", спільного проекту "Радіо Свобода" і UA журналісти розказали, як Roshen отримав згоду міськради Борисполя на будівництво без земельного аукціону. Це порушення статті 124 Земельного кодексу України, а саме: "Передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів".

Повʼязані теми:

Наступна публікація